Ännu en viktig match och detta i båda delarna av tabellen. GaFF jagar vidare mot förstaplatsen och Surte kämpar på för att ta sig över det förhatliga nedflyttningsstrecket.
En Knud som började avta men fortfarande blåste och en plan som var helt uppsprungen till stora delar gjorde att vi var tvungna att anpassa oss en del.
Vi startade med följande elva: Philip - Rinman, Glenn, Olsson, Törnkvist - Oliver, Toffis, Richard, Hoang - Tobbe, Robin
Avgörare: Larsson, Hadd, Itian, Greg

FÖRSTA HALVLEK
Det krigas på till en början utan att det skapas så mycket. Surtes stjärnanfallare Radovic lägger sig rutinerat i kamp med Törnkvist och skjuter lika rutinerat in bollen lågt i bortre, 1-0! Detta efter 6 minuter.
Surte får blodad tand och följande kvart hotar man flera ggr trots motvinden. Vi å andra sidan lyckas inte bemästra medvinden, men efter ca 20 minuter börjar vi i alla fall stabilisera upp defensiven. Tobbe har ett par nickar tätt över i bra lägen på hörna och Richard har ett distansskott som går strax utanför stolpen. I övrigt mest halvchanser.
Trots ett mittfält och anfall med jättebra fötter så gör vi extremt mycket tekniska misstag.
Vi får en frispark i 44:e min några meter in på Surtes planhalva och Olsson väljer att ta den och slår in en hög boll in i straffområde som nickas vidare av Surtespelare och Robin är på plats framför mål och nickar in 1-1! Väldigt viktigt mål psykologiskt. Trots en svag första halvlek så känner vi ju att vi kan bättre och att Surte redan efter 25-30 min har börjat tröttna.

ANDRA HALVLEK
Vi startar andra halvlek mycket bättre och känslan är att motvinden passar oss mycket bättre. I minut 53 så vänder Tobbe på Tobbe-vis och serverar Robin på djupet, vilket ju Robin också gillar och han avslutar säkert, 1-2!
Surte får ett gult kort strax efter. Två minuter efter vårat ledningsmål så rensar Surte en boll mot vårat mål som Philip tar hand om men den glider på något sätt ur händerna och studsar in i mål, 2-2! Surte får lite hopp igen.
Robin är igenom och vi alla tror att bollen går i mål men den smiter strax utanför.
Efter 65 min så passar Hoang till Tobbe som dribblar flera Surtespelare och bokstavligen bombar in bollen i nätet, 2-3! Mycket snyggt och viktigt, då vi får mycket energi av detta.
Vi vinner mycket fler dueller i andra, som natt och dag faktiskt och passningarna och bollbehandlingen är klart bättre. Tobbe har några lägen att sätta dit bollen, Richard har ett par avslutslägen, Toffis ett strax utanför stolpen, ja listan kan göras lång. Men med 10 minuter kvar punkterar Tobbe matchen då han framspelad av Hoang kan avsluta säkert till 2-4!
Surte drar på sig ett gult kort medans vi går kortlösa denna match.

SAMMANFATTNING
Första halvlek glömmer vi. Andra halvlek höjer vi oss till en nivå som gör att vi kan vinna matchen. Starkt av oss som lag att höja oss och vända matchen. Bra inhopp av bla Larsson och Hadd som ger oss extra energi. Defensivt ändå en ok match, medans vi offensivt presterar bra i andra halvlek.
Surte har dugliga fotbollsspelare i truppen och en bra attityd så det ska inte vara omöjligt för dom att klara sig kvar om man ser till konkurrenterna i bottenstriden.
Vi blickar vidare och i och med vinsten så är vi nu sämst 2:a i årets serie.

MATCHENS GAFFLAR

Toffis: En sådär första halvlek följs upp av en briljant andra. Är överallt och vinner boll och distribuerar boll. Har en bollbehandling som få andra på denna nivån och dominerar fullständigt.

Rinman: Krigarinställningen som han går ut med i andra halvlek smittar av sig. Vinner duell efter duell och utnyttjar att motståndarna blir trötta. Följer dessutom med mycket offensivt och hittar rätt trots att det blev högerkant denna match.

Tobbe: Precis som flera ggr i höst så avgör Bui till våran fördel. 3-2 målet är helt enkelt oerhört imponerande. Krigar på i andra för att vinsten ska kammas hem.